maandag 13 april 2015

Lekker bakken

Oké, het is nu april. Het is 4 maanden na Sinterklaas. Ik heb weer zin in pepernoten. Meestal heb ik dit gevoel pas ergens in oktober, omdat de pepernoten dan weer in de winkel liggen.
Het is lastig om rond deze tijd aan pepernoten te komen, ja toch? Dan bakken we ze gewoon lekker zelf. Makkelijk.

Wat heb je nodig?
250 gr zelfrijzend bakmeel
125 gr bruine basterd suiker
100 gr roomboter of margarine
50 ml melk
1,5 eetlepel speculaaskruiden
snufje zout

Bereidingswijze
1. Verwarm je over voor op 170°C  (haal van te voren de bakplaat er uit, dit is een fout die ik zelf heel vaak heb gemaakt)
2. Mix de boter zacht in een beslag kom (zorg dat de boter zacht is, niet dat je het zacht moet kloppen in plaats van hard)
3. Kneed met je handen of met de mixer (deeghaken) de meel, de suiker, de speculaaskruiden, het zout en de melk door de boter (zorg dus voor een goeie grote kom) tot alles goed met elkaar gemengd is.
4. Vorm kleine balletjes van het deeg met je handen. Leg ze op een bakplaat (met bakpapier) en druk ze ligt aan.
5. Bak je pepernoten ongeveer 15 minuten in je voorverwarmde oven.


Voor andere recepten voor bijvoorbeeld pepernoten (of andere lekkernijen die niks met sinterklaas te maken hebben) kijk hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten